KOFFIE KAART

ACQUA PANNA

Italia

ACQUAPANNA is bekend vanaf het begin van de Romeinse tijd. De Panna-bron bevindt zich langs de oude route die Florence met Bologna verbindt.

Volgens de legende gaat het landgoed terug tot de Renaissanceperiode, tot de tijd van de beroemde familie de Medici van Florence. De Medici’s waren bekend om hun weelderige banketten en hun liefde voor goede wijn en eten en volgens de overlevering waren deze smulpapen op deze manier verzekerd van een constante toevoer van vers mineraalwater voor dagelijks gebruik, zowel in de rechtbank als voor hun gedenkwaardige banketten.

PEDRAS SALGADAS

Portugal

PEDRAS SALGADAS (letterlijk: zoute stenen) is een mineraalwater dat veel zouten bevat. Het heeft een isotoon karakter. Dit betekent dat het de mineralen vervangt die verloren gaan bij transpiratie. De lichte, natuurlijke koolzuurgraad, samen met de frisse smaak, maken PedrasSalgadas zo populair dat het inmiddels de grootste en bekendste mineraalwater bron van Portugal is. PedrasSalgadas ligt in het noorden van Portugal in de Sabroso de Aquiarvallei. Het water van deze diepe, oorspronkelijk vulkanische vallei, is geliefd om zijn excellente kwaliteit en geneeskrachtige eigenschappen. (Licht koolzuurhoudend)

latest
NEWS